lauantai 17. helmikuuta 2018

Kukkia, etanoita ja marjoja - ihan tavallinen viikko

Kuten alla olevista kuvista näkyy, menneellä viikolla ruoanlaitto oli aika isossa roolissa. Kokataan täällä muutenkin ahkerasti, mutta se että olemme yrittäneet selvitä vähillä hiilihydraateilla, on aiheuttanut vähän enemmän päänvaivaa ja miettimistä. 
Liikunta rytmittää viikkoja jo ihan mukavasti ja täytyy sanoa, että kyllä siihen menee aika paljon aikaakin. Tunti salilla ja siihen suihkut ja matkat päälle. Mutta on se jokaisen minuutin ja tunnin arvoista! 


Viikolla kävin tutustumassa Hemtexin kevät/kesä 2018 -mallistoon. Lumoavan designmalliston luoja on ruotsalainen kuvittaja ja taiteilija Nadja Wedin, joka on tunnettu upeista luontoteemoistaan, kasveista, eläimistä ja käsittämättömän hienosta tavasta käsitellä värejä töissään. Käy kurkkaamassa Nadjan sivuilla täällä. Kokoelmaan kuuluu kaikenlaista kodin pientavaraa lakanoiden lisäksi. 
Meillä on kotona neutraali värimaailma ja pääosin yksivärisiä tai melko hillittyjä kuvioita, mutta tietynlaiset kukkamaailmat ovat aina olleet sydäntäni lähellä. Kaapistani löytyy kasviteemainen kimono, paitis, bleiseri... Ihastuin niin noihin khakinvihreisiin lakanoihin, että ne saattavat päätyä meille...


Maailmanlaajuiset ruokatrendit ovat luonnonmukaisuus, helppokäyttöisyys ja terveellisyys. Elämäämme pyritään tekemään kaikin keinoin helpommaksi ja auttamaan kiireen pyörteissä olevia syömään terveellisemmin. 
Samassa tilaisuudessa oli esillä kotimaisen Roberts Berrie'n Päivän tehomarjat -juomat, joka on vastaus juuri näihin trendeihin. Yhdessä pakkauksessa on päivittäin tarvittava marjamäärä juotavassa muodossa: ravintorikkaita pohjoisen marjoja lakkaa, tyrniä, mustaherukkaa, villimustikkaa ja mansikkaa kuorineen ja siemenineen. Desin purkki kulkee kätevästi treenipussissa tai ulkoiluretkillä. Miksei työpaikallakin, kun tietää ettei lounas mahdu päivän aikatauluun. Kaikki versiot ovat maidottomia, laktoosittomia ja gluteenittomia ja ne säilyvät huoneenlämmössä avaamattomina.

Supermarjajuomien lisäksi valikoimassa on tehomarjajuomia, joihin on lisätty kuituja, proteiinia tai kollageenia. Mielenkiintoinen on Berrie Beauty, kollageenipitoinen lakka/tyrni -juoma. Kollageeni on ihon tehokosteuttajana ja täyteläistäjänä tunnettu, ja Aasiassa näitä beautyfromwithin -tuotteita on ollut jo vuosia. Kiinnostavaa nähdä mihin tämä alue kehittyy.
Itse syön mieluummin marjat marjoina, mutta tämä on kätevä on-the-go -vaihtoehto moniin tilanteisiin.


Viikon shoppailulöytö on tämä vihreä käsintehty upea vati. Löysin sen kierrätyskeskuksesta, mihin menin ostamaan pokkareita. Muutama niitäkin löytyi, mutta sitten tämä vati! Se on käsin tehty ja kuvio on näyttää siltä, että se on painettu pitsiverholla. Ja hinta 3 euroa! Näistä löydöistä tulee aina hyvä fiilis!



Ja sitten niihin kokkailuihin. Olen ollut aika äimistynyt miten hyvää ja maukasta ruokaa saa tehtyä ilman tai vähillä hiilareilla jättämällä pois mm. perunan, pastan, valkoiset jauhot ja sokerin. Tarkoitus on ollut keventää olematta sen kummemmin laihiksella. Kikherneistä on tullut meille uusi nopea ja helppo suosikki monenlaisten ruokien proteiinipitoisena lisukkeena.  Lähi-idän mausteet ja tuoreet yrtit tekevät ruoasta kuin ruoasta ihanan makuista. Lautasella on ollut viime aikoina teriyakilohta (resepti löytyy täältä), linsseillä täytettyjä paprikoita, tacoja kasviksilla, salsalla ja broilerilla, lämmin talvisalaatti broilerilla (ohje oli viimeisessä Glorian Ruoka&Viinissä), josta tuli viikon ehdoton suosikki, ja kukkakaalipizzaa (resepti täällä). Siis osa tuttuja ja osa uusia reseptejä.

Tomaattisipulisalsa

Lämmin talvisalaatti



Lämmin talvisalaatti
Tuossa talvisalaatin päällä on halloumijuustoa ja yrttiöljyä, joka näyttää vähän oudolta. Piti napata kuva nopeasti ennen syömistä ja jäi koristelut vähän puolitiehen...

Liian tiukkana ei olla kuitenkaan oltu ruoan suhteen. Elämästä ja ruoasta pitää nauttia, joten perjantaina tein iltapalaksi gratinoituja etanoita (valkosipuli, parmesan, öljy, lehtipersilja). Meillä on näitä aina kaapissa purkillinen odottamassa etanahimoa. Etanat eivät taida olla enää trendiherkkujen listoilla, kun niihin ei törmää juuri missään. Hiilareita tuli, mutta ei haittaa - ne oli ihan tajuttoman hyviä patongin ja punaviinin kanssa. Ja ihan kelpo pikaruoka.


Eilen illalla tein Siken ohjeella sämpylätaikinan tekeytymään yöksi ja aamulla paistoin niistä muutamat rapeakuoriset herkut. Loput paistellaan viikon mittaan, sillä taikina säilyy viikon verran jääkaapissa. Tämä on kätevä ohje, sillä niitä nostellaan lusikalla suoraan pellille ja siitä uuniin.


Ulkoilusää on ollut aika pilvinen ja harmaa tällä viikolla ja tänään taisi olla ainakin täällä etelässä viikon aurinkoisin päivä. Ei nyt sentään ihan koko päivää, mutta se keskipäivän paras hetki. En käyttänyt sitä tänään kuvaamiseen vaan lähdettiin miehen kanssa lenkille. Hyvä päätös! Ja sain samalla energiaa valmistaa thaimaalaisia lihapullia kookoskermakastikkeessa. Nam!


Täällä oli ihan tavallinen arkiviikko, mutta arkihan on parasta! 
Mitäs siellä on puuhasteltu ja onko lomaa tiedossa ensi viikolla?

Aurinkoista sunnuntaita!

Maarit


7 kommenttia:

  1. Elätte teille sopivaa aikaa nautiskellen siitä, mikä kuulostaa loistavalta. Arkea rytmittää aikataulut viran puolesta ja voi, kuinka odotankaan talvilomaa. Viikon kuluttua on huokaisun aika. Auringon soisi kirkastavan lumisen peltomaiseman ja luistinradat! Aterianne näyttävät herkulta! Vinkkisi uutuuksista laitan muistiin. Suloista sunnuntaita! 💚 Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ei taida olla Samoksen aika...mutta tallainen luminen ja pikkupakkanen on hienoa aikaa täälläkin - ei kaipaa muualle.
      Valoa Tuija viikkoosi!

      Poista
    2. Samos mielessä nautin Suomen talven lumosta! Virittäydyn nauttimaan mikrohetkistä ja auringon valosta. Tänään oli suorastaan ylellistä kävellä ulkona lasten kera postilaatikolle ja takaisin. Hyvän mielen tekemistä! Sekä lähettäjille että vastaanottajille. ;) Tuija

      Poista
  2. Kevyesti voi myös hyvin herkutella! Itse en ole tavallista pitsapohjaa syönyt kotona tehdyssä pizzassa aikoihin vaan teen aina kukkakaalipohjan ja se sopii tortilloihinkin pohjaksi. Nuo Siken sämpylät on meidänkin viikonloppuherkkuja! Ihanaa hiihtolomaviikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos hyvästä vinkistä - en ole kokeillutkaan niitä tortilloihin!
      Aurinkoista viikkoa sinullekin, on niin ihanaa kun on lunta ja paistaa hienosti!

      Poista
  3. Onpa raikkaan näköistä ruokaa! Mekin syömme enää aika harvoin pastaa, riisiä tai perunaa. Niiden tilalla on yleensä salaatteja, juureksia ja/tai valkopapuja.

    Mikä löytö tuo lautanen, upea!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Tuuli! Viimeisin löytöni on lähi-idän paistettu riisi monenlaisin maukkain maustein, kertakaikkisen ihanaa.
    Aurinkoista päivää sinulle!

    VastaaPoista