sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Kun on kiire kotiutua mökille - ruokaa pikana

Eihän meillä nykyään juurikaan ole kiire minnekään, varsinkaan mökille. Sinne voi mennä silloin, kun ilmat ovat suotuisat eikä tuule liikaa. Eilen tänne tullessamme oli ihana ilma ja ilta, joten oli paikallaan pikainen ruoanvalmistussessio, sillä lepotuolit kutsuivat. En kiireessäkään tingi mausta ja usein onkin suurin päänvaiva miettiä millä ne taas taikoo pöytään.







Viime viikolla löysin Lumo Lifestyle -blogista ihanan raikkaan nektariinitsatsikin ohjeen, mitä meillä on ollut - uskokaa tai älkää - koko viikon tarjolla. Se sopii kasviksille ja kanalle täydellisesti. Teen yleensä parin päivän annoksen kerrallaan. Valion turkkilaista laktoositonta jogurttia on aina jääkaapissa, siitä se syntyy käden käänteessä. Tein sen heti ensimmäiseksi maustumaan jääkaappiin. Kiitos Lumo ohjeesta!

Basilika-sitruunaruohomaustettu broilerin rintapaisti on myös vakiinnuttanut paikkansa herkkulistallamme. Siinä on makua antavaa nahkaa mukana ja riittävästi syötävää kahdelle. Usein sitä jää myös leivän päälle leikkeleeksi tai kuten nyt, teen siitä tänään kanahampurilaiset, kun mieheni lähtee surffaamaan eikä ole tarkkaa tietoa milloin tulee takaisin. Paisti siis vain uuniin, ensin grillivastuksen alle väriä saamaan, ja sitten se paistuukin siellä itsestään 175 C৹ lämpötilassa, noin 40 min.

Perunoiksi tein Välimerellisen sinappimaustetun perunasalaatin, se löytyi Mediterranean Dish -sivustolta. Tein sen heti, kun broisku oli sujahtanut uuniin. Ohje myös lopussa.

Munakoisoa pitää myös aina olla jääkaapissa ja olen jäänyt aivan koukkuun tähän paistokseen, mitä meillä tarjottiin töissä vuosia sitten. Siinä ei ole sen kummempaa ohjetta, kuin että siivut paistetaan pannulla öljyssä kullanruskeiksi ja sitten maustetaan suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla ja lopuksi puristetaan sitruunaa päälle. Tämän paistoin vähän ennen broiskun valmistumista, joten se oli  lämmintä vielä syötäessä.

Salaatti olisi ollut liikaa, joten pelkkä tomaatti ajoi sen asian. Yhdistelmä oli raikas ja kesäinen, vaikka käytinkin öljyä tavallista enemmän. Oli makeanhapahkoa, yrttistä ja etikkaista - hyvä yhdistelmä.


NEKTARIINITSATSIKI

1 dl  turkkilaista jogurttia
1      nektariini ihan pieneksi pilkottuna, jätä muutama pala koristeeksi
ripaus suolaa ja mustaa pippuria myllystä

Sekoita kaikki keskenään. Voit lisätä halutessasi valkosipulia ja minttua... Meillä ei ollut minttua ja jätin valkosipulin pois, koska sitä tuli munakoisoon.


VÄLIMERELLINEN PERUNASALAATTI (2 hengen annos)

muutama peruna
suolaa

Päälle:
punasipulia
persiljaa
tilliä
kaprista

DIJONVINEGRETTI

1 dl öljyä
1-2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
mustapippuria
(sumakkia)
korianterin siemeniä jauhettuna

Tee ensin kastike sekoittamalla aineet keskenään. Muokkasin hiukan kastikkeen suhteita, mutta 
maustamalla ja maistamalla löytyy oikea suhde. 
Siivuta perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä n 6 minuuttia kunnes ne ovat pehmeän 
tuntuisia. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetken. Lisää kastike perunoiden sekaan ja sen jälkeen 
punasipuli, persilja, tilli ja kaprikset. Meillä ei ollut tilliä, joten korvasin sen korianterilla. 

Ateria syntyi käytännössä broilerin kypsymisaikana ja sen jälkeen maistuikin espressot avec 
terassilla - avecina oli mieheni <3.

Maarit






6 kommenttia:

  1. Ihastuttavat kesäist maut! Nektariinitsatsiki on kyllä herkullista, se sopii hyvin monen ruoan kanssa.

    Jos mintun mausta pitää, ihan kaupan vahvalehtinen minttu kannattaa istuttaa mökille, se kasvaa nopeasti ja pärjäilee ilman kasteluakin aika hyvin. Ongelma on lähinnä se, että minttu leviää helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäkin olen kuullut mintusta. Meillä oli täällä viime kesänä, mutta tänä vuonna siitä ei ole jälkeäkään..Hmm onkohan se yksivuotinen...

      Poista
  2. Ihanat ohjeet, kiitos Maarit ja Tuuli <3
    Minttu leviää runsaasti ja meillä talvehti, tosin kuin moni muu. Minttu on ihan paras leikkokukkanakin, kestää pitkään, tekee maljakkoon juuret ja pitää veden puhtaana.
    Nämä reseptit päätyvät meillä heti kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Nytpä ostankin kaupan mintun tuonne kasvimaalle! Se on aivan ihanaa myös silputtuna salaatissa ja vaikka missä. Kannattaa Kannattaa ostaa esim. Annabellaa tai muuta tiivistä perunaa. Mulla oli vähän haasteita rikkoutumisen kanssa, kun en ollut niitä vartavasten salaattiin ostanut. Kesäistä viikkoa! Täällä sataa ja tuulee...

      Poista
  3. Kuulostaa herkulliselta :) Meillä on kokkailu nykyisin haastavaa, kun 3:lla kotona asuvalla nuorella on eri ruokavalio :D Miten ihmeessä olen joutunut tähän tilanteeseem ?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuo varmasti lisää haasteita ruokien suunnitteluun, mutta tilanne on kyllä niin tätä päivää. Tsemppiä kokkaukseen!

      Poista