sunnuntai 20. marraskuuta 2016

BUEN APETITO

Täällä on alueita ja alueita. Toinen toistaan viehättävämpiä paikallisia pikkkuravintoloita. 
Ja on alueita, missä tarjotaan 'best sunday roast beef' tai 'andalusian paella' tai 'mummon lihapullat'. Mutta niihin ei tarttekaan mennä.
Yksi matkustelun ihanimpia asioita meille on syöminen. Ja kokkaaminen, mikäli siihen on mahdollisuus. Tällä reissulla meillä onneksi on, ja ahkerasti olemmekin laittaneet ruokaa itse.


Grillatut sardiinit on täällä yksi ravintoloiden lempiherkuistani! Yksinkertaista ja mikä hiilloksen tuoksu ja maku.


Suorastaan huumaannuin, kun kävimme kaupassa ensimmäistä kertaa hankkimassa asunnolle perustarvikkeet. Huumaannuin sekä tarjonnasta että hintatasosta.






Hankimme vain välttämättömät kuten suolaa, pippuria, öljyä, etikkaa, valkosipulia, sitruunaa ym. millä saa maustettua lähes kaikenlaisia ruokia. Ja niitä on täydennetty aina sen mukaan mitä ollaan kokattu.  Hyvin se on toiminut, ja on ihan turha ostaa muutamaksi viikoksi kaiken maailman kastikkeita ja erikoismausteita. Keep it simple.


Lounaat ollaan syöty pääsääntöisesti asunnolla. Olen tehnyt salaatteja, joko tonnikalalla tai broilerilla. Tai oikeastaan tomaattia, joissa on noita muita mausteena, heh. Tomaatit ovat niin makeita ja mehukkaita, että on lykopeenitasot kyllä kunnossa pitkälle talveen. Ja sipulikin on makeaa kuin omenaa söisi, kuten eräs merikarvialainen kyläkauppias aikoinaan sanoi, kun sai maistaa ensimmäisen kerran espanjalaista sipulia.


Iltaruokien suhteen olemme olleet melko yksitoikkoisia. Mutta sille on syynsä. Kun isot tiikeriravutkin maksavat alle 10 e kilo, ei tarvitse kauaa harkita.


Tietysti pimientos de padron on menussa mukana kotona lähes joka päivä. Onneksi niitä saa  lähikaupasta, sillä emme ole nähneet yllätykseksemme niitä minkään ravintolan listoilla, ihme!


Olemme paistaneet pikku mustekaloja ja erilaisia kaloja kuten meriahventa ja merianturaa. Valmiiden otusten päälle on lorotettu persilja/valkosipuli/öljy -seosta. Sen verran ollaan oltu kuitenkin lomamoodissa, että perunoiden sijaan lisukkeina on ollut tuorepastaa eri muodoissa sekä tomaattia, runsaasti tomaattia ja sipulia.




Jälkiruokana on aina kahvia. Meillä ei ole espressokeitintä kämpillä, mutta kun sitä tekee mieli, kipaisemme alakerran kuppilaan ottamaan cafe solot.


Vähän liiankin usein herkuttelemme näillä pastel del nata -leivonnaisilla. Tuo on portugalilainen nimi, mutta espanjaksi vähän saman suuntainen... Lehtevä pohja ja keskellä vaniljainen kreemi - leikitään, että se on paikallinen joulutorttu.

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Maarit

10 kommenttia:

  1. Apua, tuollahan tulisi aivan sekapäiseksi ;-D. Reissussa on tosi kivaa, jos on "oma jääkaappi" ja mahdollisuus laittaa itse ruokaa. Tosin siinä käy sitten niin, että pari viimeistä päivää pitää ihan urakoida että ehtii kaikki herkut syödä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;o) Niinpä! Juuri tuon takia yritänkin pitää kaappien sisällön melko yksinkertaisena...

      Poista
  2. Ihania ruokakuvia, tässähän tuli nälkä. Nuo ravut varsinkin olivat niin houkuttelevia....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia! Kyllä niitä rapuja on rouskutettukin!

      Poista
  3. Onpa herkullise näköistä - ja mikä hintataso!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan; ja vielä kun miettii sitä, ettei laatu aina täälläkään ravintoloissa yllä samaan mitä itse kokkailee. Ja ruoanlaitto on kivaa ajankuluakin.

      Poista
  4. Johanna - Kaikkea kaunista20. marraskuuta 2016 klo 15.08

    Oih ja voih mitä herkkuja!

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia!
    Mekin ollaan aina aivan innoissamme ruokakaupoissa ja toreilla ulkomailla. Asumme tavallisesti airbnb tai vastaavien välittäjien huoneistoissa ja kokkaaminen on yhtä juhlaa lomalla - ei yhtään pakkopullaa. Ja kotiinviemisenä usein uusia ideoita :)
    Mukavaa oloa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :o) Ihan samaa mieltä! Oma keittiö tuo kyllä ihan oman fiiliksen lomailuun ainakin silloin jos on vähänkin pidemmän aikaa. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

      Poista