sunnuntai 2. lokakuuta 2016

RUOKAA KAIKILLE AISTEILLE




Tänä viikonloppuna on energiataso ollut aikalailla korkealla. Olen puuhastellut kaikenlaista kivaa, pääasiassa ihan kotona. Paitsi eilen kävin pitkästä aikaa yksin leffassa katsomassa Jane Austinin kirjaan Lady Susan perustuvan Love & Friendshipin. Oi miten kepeän ihana pukudraama kauniista, juonittelevasta syöjättärestä; se sopi hyvin lauantai-iltapäivän ratoksi.

Joskus ruoanlaiton kanssa on niin, että ei keksi mitään kivaa kokattavaa, ja toisinaan taas pää pulppuaa vaikka mitä. Nyt oli just sellainen mood, että taioin värikästä, helppoa ja herkullista ilman suurempia pähkilyjä. Ja oli myös tarve saada runsaasti kasviksia kehoon. Ja muuta puuhaa niin ettei viitsinyt seisoskella keittiössä...

Ylimmässä kuvassa on porkkana/naurisraastetta, jonka maustoin lehtipersiljalla ja hasselpähkinärouheella sekä tuoreilla viikunoilla.
Keskellä on uusi tulokas: lehtiruusukaali. Paistoin sitä vähän öljyssä, ja lorautin vaahterasiirappia päälle, kuten olen valmistanut tavallisia ruusukaalejakin.
Ja alimmassa kuvassa on keskellä pastaa, jonka höystöksi paistoin jättiravunpyrstöjä valkosipulin ja korianterin kera. Sitten höyrytin porkkanoita ja lisäsin niihin voita ja mausteksi rakuunaa. Kirsikkatomaatteja ihan sellaisenaan. Halloumia paistettuna, ja sitten niitä ihania espanjanherkkuja pimientos de padron, chilipaprikoita, joita nyt taas saa. Kirjoittelin jo aiemmin niistä, ja OHJE LÖYTYY TÄÄLTÄ ja kuinka niitä saa jopa S-Marketista, mutta ei mennyt kauaakaan, kun ne lopetettiin. Otin yhteyttä SOK:lle, ja sen tuloksena ne otettiin takaisin valikoimaan. Jee! 

Näitä oli siis kahtenä päivänä, ja toisena oli lisäksi marokkolaista jauhelihalinssipataa ja riisiä, jonka oli tehnyt jo aiemmin. 

Tässä pointtina on se, että saa hyvän aterian niinkin aikaiseksi, että kokoaa sen erilaisista mauista ja väreistä ilman sen kummempaa monivaiheista kokkaamista. 

Äsken pyöräytin vielä kermaisen lohikeiton, mistä riittää meille kahdeksi päiväksi. Eipä tarvitse pyöriä keittiössä nyt pariin päivään :o)

Mukavaa viikkoa! Maarit








2 kommenttia:

  1. Olet taas ollut ahkera, niin oikeassa elämässä kuin blogikirjoitusten suhteen. Kivoja postauksia! Nämä raasteet ja vihannekset ovat minullakin tapetilla. Energiaa tulee kyllä ihan eri tavalla kun koostaa ateriansa kaiken maailman kasviksilla. Oikein väri-ilottelua näissä sinun herkuissasi ja kroppa tykkää.
    Leena

    VastaaPoista
  2. Välillä terhentäydyn ja välillä makoilen, luen ja sometan... ;o) Sopusoinnussa kaikkea...

    VastaaPoista